A které to teda jsou a pročpak jsou nejlepší?
To máme pálivé papričky...
Tak ty jsem vypěstovala osobně ze semínek, sic neznámého pálivého druhu, ovšem na pálivosti jim to neubralo. Už od semínkových miminek si hověly za oknem v kompostové zemině z naší zahrádky. Ničím neošetřované, slouží-li mi paměť, tak dostaly možná jednu hnojivou zálivku kopřivovou jíchou. Krásně se skvěly do pozdního podzimu na skromném to záhonku, přikryté peřinou z travního mulče.
To máme cibuli, zázvor, česnek...
Zde jsem sáhla ku profesionálům. Objednáno a doručeno - certifikovaná BIO produkce.
To máme křen...
Nejlepší nakonec. Křen divoce rostoucí v přírodě bez povšimnutí. Zaléván dešťěm, okopáván žížalami a myškami, mulčován okolním travním porostem. Jediným lidským zásahem do jeho kořenového systému jsem byla já a můj rýč.
Vše louhované v JENTY jablečném octě, který vyrábím výhradně z chemicky neošetřených jablíček.
Všechny součásti Pětníku mají na náš organismus vliv - jaký, se ovšem zdráhám prozradit (protože přeci mnoha tisíci lety ozkoušené účinky nemohou být dnes, ve vědecké době, směroplatné), prošmejděte knihy či internet, všude je spousta informací.
Nechť vypálí nejednoho červa a dožene vaše chuťové pohárky k výjimečným zážitkům!