jentymala - zelenkavá.png



...přirozeně

Kurz divokého kvašení zeleniny i ovoce

40371393_1187867478019773_1632587618342404096_n.jpg
3. 12. 2018 by gallus

Na únor plánujeme s Black Kale Bar další Kurz divokého kvašení. Kdo ještě nevíte, co si přát od Ježíška nebo co podarovat svým blízkým nejen k Vánocům...

Kurz divokého kvašení zeleniny i ovoce

 

Termín: 24. 2. 2019 od 14h
Délka trvání kurzu: cca 4h
Kapacita: 10 osob, volných míst 9
Cena kurzu: 999,-Kč
Místo: Black Kale Bar, Smetanovo náměstí 10, Ostrava

Vítejte na kurzu divokého (přirozeného) kvašení (fermentace), a to nejen zeleniny, ale i ovoce.
 
Z našich krajů známe hlavně kysané zelí a kvašáky. Pojďte si rozšířit kvasné obzory, najít lahodnost fermentovaných potravin a zjistit, že to je opravdu tak jednoduché. A nehorázně zdravé!
Tak třeba – zelí, kapusta, čínské zelí, křen, červená řepa, mrkev, petržel, cibule, pórek, pažitka, česnek, zázvor, jablka, rajčata, papriky, mirabelky, rozinky, rebarbora…to je jen zlomek toho, co se dá kvasit.
 

Představení lektora

Jmenuji se Petra Gallusová a již přes 5 let se intenzivně věnuji fermentování všeho možného, protože…jsem neuměla pro své děti najít na trhu potraviny tepelně neupravené, bez chemických přísad, cukru a jiných tělu nelahodících ingrediencí. Dnes již druhým rokem vyrábím a prodávám pod značkou JENTY živé (raw), veganské, chemicky ani tepelně neupravené, kvašené i nekvašené potraviny. Můžete je potkat v obchodech zabývajících se zdravou výživou, farmářských prodejnách a stále oblíbenějších bezobalových obchodech v MS kraji, moc ráda mám osobní setkání na různých tématických trzích. Největším pohonem do další práce a nových pokusů je pro mě, když lidem chutná. Hledám přirozené cesty, učím se s otevřenou myslí, a to nejen ve výrobě, ale i v životě.
Mým plánem je zůstat blízko lidem, naslouchat jejich přáním, spolupracovat s místními dodavateli, upřednostňovat suroviny bez chemie a i při strouhání křenu se usmívat:)
 

Co Vás v kurzu naučím:

  1. Co všechno a jakým způsobem se dá fermentovat (vegan). Nejen kysaným zelím a kvašáky živ je člověk český.
  2. Jak si vyrobit echt domácí kysané zelí, na které se sbíhají sliny. Naplníme si spolu klasické kameninové zeláky.
  3. Jak fermentovat v domácím prostředí bez speciálních potřeb, s tím, co máme doma. Žádné speciální kvasné nádoby, žádné startéry aneb pickles snadno a rychle.
  4. Jak se dělá domácí přirozeně perlivá kvašená limonáda z jakéhokoli ovoce.
  5. Jak si udělat domácí jablečný ocet.
 

Co ještě bude součástí kurzu:

  1. Ochutnávka většiny JENTY výrobků -  voňavý Jablečný ocet, pálivý Chřen, Hořčice drsná či kremž, Pěsťo z medvědího česneku a česnekových výhonků, Pětník (antimoribunďák), Rychlokvašky, Kysané zelí, Kvašenka (pickles), Kým?Čí?, Rajské kvašáky (kvašená rajčata),  Plněné papriky a šumivá limonáda.
  2. Spousta praxe a praktických vychytávek, teorii necháme teoretikům;)
  3. Otázky na Vaše odpovědi. A musíme nádoby vyvařovat? A musíme vodu převařovat? A proč mi to zplesnivělo? A jak poznáme, že už to je hotové? A… A… A…
  4. Dárkový balíček s nějakou tou mlskou a receptářem
  • vzoreček Chřenu, Hořčice drsné a kremž, Pěsťa z medvědího česneku a Jablečného octa, pomůcky k domácímu kvašení
  • 8 základních receptů na: kysané zelí, kvašáky, kvašenky, křen s jablíčky, jablečný ocet, pesto z medvědího česneku, pětník, limonádu.
  1. Lektorka žijící v domácnosti s minimem chemie, pečící kváskově, pěstující polykulturně, stravující se bez éček, cukru, bílé mouky…otevřená a sdílná;)


Co si vzít s sebou?
1 kus své oblíbené zeleniny či ovoce
3 zavařovačky se šroubovacím víčkem – malou (např. od jogurtu) a 2 velké (okurkové 720ml) ... odnesete si je domů plné:)

 

Při zájmu o účast na kurzu nebo o dárkový poukaz pište na info@jenty.cz.

07.12.2018 15:02:02
gallusp
Kontakt: info@jenty.cz
Chcete si přečíst Novinky za čerstva? Rádi Vám je budeme zasílat na Váš email:
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one