Jenty prirozeně na web.png

Nová laskomina - Opavjanka

Již několikátým rokem se snažím přivést svůj bramborový salát bez sterilované zeleniny k dokonalosti. Stále tam něco malinko chybělo, až jsem si vzpomněla, jak maminka vždy vyklopila do bramborového salátu skleničku sterilované zeleniny. Nahrazovala jsem ji alespoň kvašáky.
Až přišlo rozhodnutí, že to musí jít zkvasit. Kvasit se dá přeci všechno. A tak vznikla vícedruhová zelenina, která nejen, že může být zpestřením bramborového salátu, ale vůbec neurazí jako laskomina. Vidlička, chuťové pohárky, sklenička Opavjanky a mňam. Zmiňovat se o prospěšnosti mléčného kvašení snad ani netřeba (vit. C, enzymy, probiotické bakterie atd.).

Opavjanka dodá chuť nejen bramborovému salátu, ale třeba také rizotu, různým, především zimním salátům, polévkám...fantazii se meze nekladou!

Vaše Petra
opavjanka.jpg
12.04.2021 20:09:20
gallusp
Email: info@jenty.cz
Chcete si přečíst Novinky za čerstva? Rádi Vám je budeme zasílat na Váš email:
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one